Nyári kirándulás a Családsegítő Szolgálat szervezésében

Nyári kirándulás a Családsegítő Szolgálat szervezésében

Hagyományunkhoz híven idén is meglepetéssel szolgáltunk a rászoruló családban nevelkedő gondozott gyermekeinknek, két kirándulási lehetőséggel is.

2021.08.18-án egy felejthetetlen napot töltöttünk el a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol elsők között tekinthettük meg, az újonnan vásárolt Sisi fésülködőasztalt és üveges vitrint. Öröm volt látni a gyermekek rácsodálkozását a Királyné csodás kiegészítőire, ruháira, bútoraira. A látogatás után, kipróbáltuk a Mezítlábas Parkot- is, amelyen a gyermekek sikongatva szaladtak át, ezek után ismerkedős feladatokkal készültünk.

 A mesébe illő kastély után közösen elsétáltunk a Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központba, ahol a gyermekeket már várta a frissen sütött Laguna Pizza. Ebéd után stresszlabdát készítettünk lisztből, majd sorversenyekre és szellemi vetélkedőre került sor, amelyben értékes nyeremények találtak gazdára. A nap folyamán időt szakítottunk preventív beszélgetésekre is. Kitértünk a megfelelő internethasználatra, a segélyhívószámok ismétlésére és külön figyelmet fordítottunk a megfigyelőképességük fejlesztésére is.

A vegyes korosztályú csoport hamar összebarátkozott és a nap végére barátként búcsúztak egymástól.

Ez a szuper nap nem jöhetett volna létre, felajánlóink segítsége nélkül. Ezúton köszönjük, a Minor és Hatházy Bt. segítségét, akik, lufikkal, poharakkal, szalvétákkal és tányérokkal segítettek. Illetve köszönjük a Pizza Laguna segítségét, a 6 db finom pizzáért.

Az élményekről a képek pedig saját maguk beszélnek…